Vecka 28 + 29 i matväg

20/07/2017

Jag tänkte att jag måste bli bättre på att dokumentera vad jag äter. Oftast äter jag ett mål lagad mat och två kalla mål om dagen, men ibland är både lunch och middag hemmalagad. Jag tänker att om jag delar med mej om vad jag äter så kanske jag kan titta tillbaka sedan och se vad jag har gjort fel eller rätt under resans gång.

Förbered er på en bildbomb av måltider!

Av någon anledning så har det blivit mycket Starbucks det senaste. Vi fick kaffe värt £5 gratis om dagen på min förra arbetsplats och old habits bit hard.

Picadeli är Guds gåva till den stressade människan.

Quornfiléer är låga på kalorier men höga på mättnadskänsla och jag har bytt ut mer och mer kött mot quorn. Synd att den veganska qournen inte är lika vanlig här som i England.

Snabbt och enkelt mellanmål. Jag gillar cappuccino och vanlig choklad bäst men jag har som mål att testa alla smaker nu i sommar.

Sushi från favoritstället i Mölndal. Detta är nog fan till och med bättre än Super Sushi. <3

Hemmagjorda köttbullar och mos. Är det bara jag som föredrar lent pulvermos än klumpigt hemmagjort? Eller om man gör potatismos hemma men kokar potatisen i ungefär hundra år och sedan slänger ner det i en mixer. <3

Frukost för mej när jag är på språng är kaffe med iKaffe och en frukt. Gräddig soyamjölk mättar så mycket mer än vanlig ko-mjölk tycker jag, jag har nästan helt bytt ut alla animalier på den fronten. Jag måste bli såå mycket bättre på att äta frukt och grönsaker dock. Jag har 180 kronor som ska räcka till mat fram till den 25e augusti, så det blir att jag äter mycket kött eftersom det är vad som finns i frysen. Men när första lönen kommer så ska jag storhandla och köpa precis vad jag vill äta istället för vad som är billigt eller på extrapris.

Sist ut i inlägget får vara lunchen jag åt med min broder häromdagen. Jag unnade mej två tallrikar eftersom jag 1) hade jobbat 12 timmar precis innan och 2) det var sista gången på ett långt långt tag som jag äter den typen av mat. Nästa gång jag får äta det är när jag firar att jag nått min målvikt på 65 kilo, vilket antagligen kommer att ta runt två år att nå det målet. Men den som väntar på något gott, som man säger!

10 Comments

 • Reply Aura 20/07/2017 at 08:35

  Guuu vilken cool design du har på bloggen! Kodar du själv?

  • Reply Daniella Chanelle 20/07/2017 at 23:29

   Jag har ett tema från SoloPine men man kodar ju om på WordPress precis som man kunde på blogg esse, mycket enklare här bara! 🙂 Har svårt att bestämma mej för vad design jag vill ha bara.

 • Reply Sanna 21/07/2017 at 13:02

  Åh när vi väl äter mos så jag föredrar riktigt potatismos, men först så använder jag en potatispress, sedan massa lite mjölk och mycket smör. Och kryddor. MUMS! Var verkligen längesen jag åt det nu!

  • Reply Sanna 21/07/2017 at 13:03

   Haha “Massa lite” – lite mjölk och mycket smör ska det vara så klart 🙂

 • Reply Skinnyone 22/07/2017 at 22:51

  Älskar Wolverine sugarfree energidryck!!

  • Reply Daniella Chanelle 23/07/2017 at 11:15

   Jag såg dom först när jag kom till Sverige för tre veckor sedan, de är tre kronor billigare än Hustler så har blivit att jag köpt dom istället haha!

 • Reply ljuva julia 23/07/2017 at 19:31

  Det ser ju toppen ut, allt gör mig hungrig! Men en frukt till frukost – skulle DÖÖÖÖÖ av hunger!

  • Reply Daniella Chanelle 23/07/2017 at 21:51

   Jag hinner vara vaken 3-4 timmar innan jag blir hungrig! Då blir det perfekt med 10:30-mellanmål (ännu en frukt!) :p

 • Reply Just a little thinner 23/07/2017 at 22:15

  Åhh nice med inspo! ❤ Quornfiléer måste jag ju köpa.

 • Reply Joanna-Livet med psykisk ohälsa 25/07/2017 at 19:52

  så gott allt såg ut

 • Leave a Reply