det är inget mästerverk men det är allt jag lämnar

31/07/2017

Oj herre vad helgen gick fort. I fredags så jobbade jag sent ute i Partille och i lördags rörde jag mej knappt ut ur sängen om jag absolut inte behövde, jag var liksom helst slut både fysiskt och mentalt efter allting som har hänt de två senaste veckorna. Jag har liksom inte haft tid att sätta mej ner och andas och ta in allt som händer riktigt, så när jag väl får en dag helt fri från planer så är det som att allting attackerar kroppen och huvudet på en gång från ingenstans. Typ som att man alltid blir förkyld eller sjuk när man äntligen går på semester.

Igår åkte jag hem till Tinder-killen på kvällen och sov över där igen, det känns som att jag skriver det nästan varje helg nu men han gör mej glad och jag tror att jag kan komma att våga tycka om honom så det var mysigt att bara umgås och ta det lugnt de få timmarna helg som fanns kvar. Vi gjorde inte ens något speciellt, kollade på Modern Family, rökte lite, gosade och sov rätt tidigt. Hos honom gör det inget att jag är fet eller spelar någon roll att jag mår dåligt ibland, jag blir accepterad och är välkommen dit oavsett. Det är skönt att ha en människa nära där hjärnan får en frizon. Jag är på långa vägar inte redo för ett nytt förhållande ännu men det är okej det också, att bara vara vänner och sova tillsammans ibland. Ibland lite mer än så men på en nivå utan förväntningar.

Den här kommande veckan bjuder på jobb jobb jobb och ytterst lite sömn. Fram till på onsdag så jobbar jag i Partille, sen på torsdag är jag ledig för att sedan jobba både fredag och lördag ute i Kungälv. Jag skulle jättegärna vilja berätta för er vad jag ska jobba med både på fredag och lördag men jag berättar kanske för er efteråt om det blev någonting bra av det hela. Jag vågar inte jinxa saker längre, jag har fått min beskärda del av dålig energi när det kommer till jinxningar. Better safe than sorry liksom, men jag håller tummen för att det går bra och att jag får bra material till bloggen. Believe it or not but I’m actually trying to build this blog to something good, or at least something I won’t be ashamed of. 

Jag körde igång med utmaningen idag, jag kommer att ha det som en återkommande punkt de närmaste två månaderna här i bloggen och jag tyckte faktiskt att det var kul att sätta mej ner och ta mej tid att svara på en fråga i morse, även om den inte alls var lika djup som andra frågor de kommande veckorna kommer att vara. Men att börja enkelt är väl alltid bra också, speciellt när jag hellre ville ligga och gosa kvar i sängen med honom i morse. Kvalitetstid.

Maten idag räknade jag faktiskt inte kalorier på då jag har varit på utbildning och haft viktigare saker att fylla upp huvudet med. Nu i början är det mycket obligatoriskt provsmak av chark och ost och sånt för att lära sej olika sorter och tillagningsmetoder. Jag tror absolut inte att jag kom över 1600 kalorier idag men istället för att räkna fel så lämnar jag den blank istället. I morgon går jag upp vid 4am för att börja jobba vid 6:30, jag räknar med att äta ett eller två ägg till frukost, en sallad och apelsin till lunch och sedan när jag är hemma på kvällen så står te och varma koppen på menyn. På onsdag är det lite samma sak, fast då börjar jag jobba sent och slutar ännu senare istället men maten är planerat samma fast kanske lite mer ägg än soppa.

Någonting som är himla skönt i min vardag just nu, som jag reflekterade över idag, är att det liksom bara är jobba-äta-sova-jobba på vardagar och på helger sover jag och umgås med vänner. Det är simpelt men ändå relativt okej uppdelat och jag gillar rutiner där allting liksom har sin plats, det är lättare att fokusera framåt då. Jag ska bara få in träning någonstans i smeten också, sen så blir allting perfekt. Eller så bra det kan vara under omständigheterna iallafall. Jobba äta träna sova. Träffa TK när båda har lediga helgdagar och försöka hitta vänner i Göteborg resten av tiden. Att skaffa vänner som vuxen i Sverige är så svårt, alla har liksom sina gäng sedan länge och pratar man med någon man inte känner så tror dom att man flörtar med en eller att man är störd på något vis. Jag saknar England på så vis, att folk generellt är mindre fördomsfulla och mycket mer öppna för att träffa och lära känna nya människor. It’s just easier to exist just as you are there. 

Nu är klockan snart tio och jag ska upp om drygt sex timmar. Jag funderar på hur jag kommer att klara av dagen men jag tror det blir ok, det är inte en sådan lång dag, 4am-16pm. Jag kan lägga mej och sova direkt när jag kommer innanför dörren. Och lägga mej och sova ska jag göra nu också. Jag hoppas att ni allihopa får en jättefin vecka! ♡

No Comments

Leave a Reply