Dag två.

01/08/2017

Day two: What is your MAIN reason for wanting to lose weight? (Be honest.)

Jag hoppas att ni allihopa är okej med att frågorna är på engelska, orginalet är nämligen skrivet så och jag tänker att de flesta kan engelska och jag är lite för lat för att sätta mej ner och översätta sextio frågor på en gång till svenska haha. Säg gärna till om ni väldigt gärna vill ha en svensk översättning dock, då fixar jag det. <3

Huvudsaken bakom min önskan till viktnedgång är uppdelad i tre mindre moment. Den första anledningen är för att jag är överviktig, jag har BMI 37 som klassas som Obese Class 2. Det är alltså en farlig vikt, på internet står det: If you have a BMI of 35-39.99 your risk of weight-related health problems and even death, is severe.  Jag känner mej inte dödligt fet men jag accepterar det faktumet att det är så. Anledning nummer två är att jag faktiskt har kroppsliga problem som är orsakat av övervikten, jag svettas vid minsta ansträngning och har svårt att göra daglig träning som normalviktiga har, tillexempel att jogga eller helt enkelt att gå längre sträckor. Jag får ofta ont i ryggen, ont i knäna och får svårare att andas och får ofta skavsår mellan låren och har ofta väldigt låg energi som gör att jag inte vill eller orkar vara ute och festa länge på helgerna. Jag är ofta den som går hem först för att jag är svettig och trött. Den sista och egentligen största anledningen är att jag inte trivs med mej själv. Jag känner mej ful, äcklig, fet, värdelös, osäker och tappar stora delar av mitt självförtroende när det kommer till sociala sammanhang. Vanligtvis är jag en väldigt social människa som älskar att festa, umgås med folk, gå på dejtar och träffa människor i allmänhet. Men i och med min övervikt och känslorna som kommer med den så säger jag ofta nej till event fastän jag egentligen gärna hade velat gå, jag vågar ibland inte visa mej naken och ha sex för att jag tänker att personen jag är med kommer att äcklas av min kropp. Jag är väldigt ytlig när det kommer till mej själv och jag har en inre bild av hur jag vill vara och hur jag ser ut och den överensstämmer inte med mitt yttre nu för fem öre. Jag kan inte klä mej som jag vill för den stilen jag trivs i passar inte ihop med min kroppsliga fettprocent och det är svårt att hitta kläder i min storlek, även om jag hittar något som passar så vågar jag väldigt sällan bära plagget och det blir bortglömt i garderoben. Med denna osäkerhet kommer även min negativitet om mej själv och flera gånger har jag blivit tillsagt på ett konstruktivt sätt att det är oattraktivt när jag är så negativ och självhatande och jag förstår precis vad som menas med det, jag känner precis så själv.

Egentligen så har jag ingen bestämd målvikt, målet är att vara lycklig. Tycker jag om mej själv när jag ser mej i spegeln om vågen visar 80 kilo, 90 kilo eller 55 kilo så är jag nöjd. Lycka är ingen siffra på vågen utan vad jag tycker och känner om mej själv.

1 Comment

  • Reply paralyserad 01/08/2017 at 12:20

    Tycker det låter som ett väldigt vettigt mål istället för att bry sig om siffran på vågen! Hejar på dig <3

  • Leave a Reply