Dag tre.

02/08/2017

Day three: Do you count calories? What is your daily calorie goal/allowance?

Jag började att räkna kalorier ordentligt i förra veckan. Jag är så himla dålig på att veta kaloriantal i livsmedel utantill och väldigt ofta så har jag uppskattat att produkter har mindre kaloriantal än de faktiskt har och jag då har intagit mycket mycket mer än vad som var tänkt. Nu när jag har påbörjat den här utmaningen så har jag satt kaloriantalet på max 1800, minst 1200 dagligen men helst runt 1500 plus daglig träning. De dagliga sammanfattningarna kan ni hitta i den här kategorin om ni skulle vara intresserade, eller följa min mat-instagram för att se vad jag äter och hur jag tränar. Än så länge har det gått rätt så bra men hjärnspökena har börjat protestera lite och ibland är det frestande att äta något kaloritätt såsom nötter eller chips men hittills har det gått bra. Jag tror jag har läst någonstans att det kan ta upp till åtta veckor att skapa en ny vana som är hållbar, men jag är beredd på återfall (det vill säga hetsätning) men jag är också beredd på att ta hand om det då om det kommer. Jag förväntar mej inte att kunna bli frisk utan några som helst motstånd men den här gången har jag berättat för kompisar och familj att jag vill satsa allt på att bli frisk så ingen ifrågasätter om jag inte äter när vi är ute tillsammans och min mamma går med mej ner till affären om jag ber henne för att liksom vara moraliskt stöd att inte köpa hem hetsprodukter.

Jag räknar kalorier in men jag räknar inte kalorier ut, det vill säga att det jag tränar räknar jag inte med som extrakalorier jag kan äta upp, som jag har kompenserat för, utan de är bara där liksom för att boosta en eventuell viktnedgång.

No Comments

Leave a Reply