det går över det går över det går aldrig över

02/08/2017

Det är helt sjukt att det redan är augusti månad och i morgon är det onsdag igen, bara halva veckan kvar till helg. På jobbet den här veckan så har jag gått en deli-utbildning, i morgon är sista dagen och det har varit så sjukt roligt. Jag har aldrig riktigt intresserat mej för råvaror på den nivån men efter att ha gått genom mängder med skinka, ost, salami, kalkon, kyckling osv så inser jag hur dålig min nuvarande kost är, så mycket e-nummer och icke-ekologiskt. Så fort min inkomst är stabilare så kommer jag absolut att förbättra mej på det hållet.

I delin så har det varit mycket provsmakning och jag har denna vecka hittills därför inte räknat kalorier, men det har inte varit så mycket att jag tror att jag behöver oroa mej. I morse öppnade jag på Ica i Partille och jag tyckte att det var sjukt jobbigt att gå upp klockan fyra och den tidiga uppstigningen påverkade hela dagen i princip, när jag kom hem så somnade jag nästan direkt och vaknade sedan vid 8pm alldeles utvilad. I morgon jobbar jag från 3pm till stängning, jag har aldrig stängt butiken innan men i delin är det mycket att tänka på i och med att allting ligger framme och förberett tills nästa dag fast förpackat och fixat på ett hygieniskt fräscht sett då. Det är en sån stor skillnad från att plocka varor eller sitta i kassan och faktiskt så tycker jag att detta har varit mycket mycket roligare. Min tumme och pekfinger på högra handen har blivit halvt bortdomnade, jag tror att jag kan ha klämt en nerv när jag har hållit på med maskinerna. Dessutom gör hela kroppen ont på ett ovant sett, inte den sköna känslan efter ett gympass utan mer som att jag använt kroppen på helt fel sätt en längre tid. Men det blir nog bättre sedan kan jag tänka mej, kroppen måste vänja sej bara.

Dagens mat i bild i omvänd ordning. Fika nummer ett för att få upp blodsockret sista två timmarna på passet: någon slags kaka och varm choklad. På vissa butiker har dom värsta lyxiga frukostbuffén, Ica har alltid det vet jag. Andra bilden innehåller en bit hönökaka, smör, ost, skinka och paprika samt en bit av en annan kaka, kakaokaffe (typ varm choklad med espresso-shot i) med skummjölk och ramlösa.

Eftersom jag har så jäkla kasst med pengar nu fram till första lönen så passar jag på att äta på jobbet, det är ändå godare och bättre frukost där än jag har hemma iallafall. Jag har börjat att uppskatta frukost mer, nu är jag uppe så tidigt på mornarna att det blir alldeles för kurrigt i magen att äta första målet vid 12 noon när jag då redan har varit vaken och aktiv i mer än fem timmar. I morgon börjar jag som sagt jobba sent dock så jag ska passa på att sova länge och åka in lite tidigare än jag behöver på jobbet för att fika med mina deli-kollegor. Det är kul att jobba med andra människor på det här sättet, det gör man inte riktigt i kassan på samma sätt.

Jag ber om ursäkt för att det här inlägget är värsta ordbajsigt, jag har tappat förmågan att skriva bra helt det senaste och medan jag försöker hitta tillbaka så kommer sådana här kassa inlägg ut.

No Comments

Leave a Reply