God morgon och godnatt

03/08/2017

Det känns inte som att de här spontana dagboksinläggen passar in i en blogg längre där allt ska vara så genomtänkt och liksom nästan räcka upp till en tidnings standard när det kommer till redaktionellt arbete, men jag tänkte att jag kör iallafall så får ni säga till mej istället om ni tycker att det är dödligt tråkigt.

Nu är tredje jobbveckan snart slut och allting den senaste månaden har gått så galet fort. Det känns som att jag bara upprepar mej om samma saker men varje gång jag vaknar upp tar det ett litet tag att liksom inse att japp, jag har flyttat till Göteborg nu och jag kommer att stanna här ett bra tag. Jag är så glad för det den här gången dock, jag var bara arbetslös i en och en halv vecka när jag kom hem och jag var beredd på att vara arbetslös i minst till slutet på september då man i Sverige ofta behöver söka sommarjobb medan det fortfarande är vinter typ. Hela mitt vuxna liv har jag typ bott i Skottland och England och så mycket här i Sverige är helt annorlunda än hur det är hemma, facket finns inte på samma sätt och det är vanligare att hyra lägenheter i tidsbestämda perioder om ett två år istället för förstahandskontrakt som är vanligast här. Det är mycket lättare att få jobb hemma, här i Sverige måste man ju typ ha universitetsutbildning för att få städa på donken ens medan hemma så spelar livserfarenhet och vilja att lära sej in med. Jag hoppas att ni inte blir alltför förvirrande av vad jag försöker få fram haha, alltså när jag flyttade från England till Sverige så trodde jag att det skulle vara skitsvårt och ta lång tid att få fast jobb eftersom jag flyttade mitt i sommaren och inte har gått klart gymnasiet och sådär. Och nu så tog det inte ens två veckor för att få en fast tjänst, ett jobb som dessutom har rätt grym ingångstimlön, jag får mer i lön (i timmen, innan skatt) än vad Handels normalt ger. Nu när jag har varit i delin i tre dagar så har jag insett vilken tur jag har haft, om man kan säga så. Eller snarare vilken bra timing jag fick när jag fick chans att visa vad jag går för och därmed fixade jobb. Eller vad ska man ens säga? Jag är ju anledningen att jag fick jobb, det är ingen magisk slumpmässig tur på så sätt. Äsch ni fattar. 

Nu är klockan mitt i natten och jag borde sova egentligen fastän jag inte jobbar i morgon, jag vill inte vända runt på dygnet helt. Jag är inte sådär jättetrött på ett sömnigt vis fastän jag är trött fysiskt, men jag har tagit två 25mg propavan som jag hoppas kommer att hjälpa så småningom nu närmaste timmen. Propavanen kanske är anledningen att detta inlägget är så konstigt med haha…

3 Comments

 • Reply Sofia 03/08/2017 at 08:25

  Skönt att det gick snabbare än förväntat! Och enligt mig är alla dina inlägg lika intressanta, så sluta inte med nåt 🙂

 • Reply Sanna 05/08/2017 at 22:20

  Jag får alltid sådana hemska biverkningar av propavan. Blir helt dåsig dagen efter. Ofta tar jag en om jag har ångest när jag ska sova, men när det väl är så “illa” är ångesten så stark att inget hjälper. Istället blir jag en zombie dagen efter som om min hjärn lagt av. Lyssnar inte, hör inte, reagerar inte. Önskar verkligen att det var ngt som funkade när det väl är som mest ångestfyllt.

  • Reply Daniella Chanelle 07/08/2017 at 11:01

   Jag har ett par liggandes från förut när jag hade medicin, man äter inte upp en hel karta du vet för man kanske har en karta i en övernattningsväska och så blir den liggande där sen och så får man en hög olika liggandes efter ett tag… Tyvärr fungerar ju bara de flesta mediciner vid kontinuerlig användning och samma för mej blir det med bieffekter, de kommer bara efter några veckors tid men då kommer de som en frontalkrock in i en bergsvägg. 🤷🏻‍♀️ To much boring wall of text kanske men haha ja. Har du testat St Johns Wort någon gång eller hört talas om det? Det är ett naturläkemedel som är väldigt poppis i England bland militärer för där får man ju inte äta antidepressiva (eller ja, får inte ha psykiska problem haha) och de jag känner har ätit det istället.

  Leave a Reply