Dag sex.

05/08/2017

Day six: Have you ever been overweight or underweight?

Haha gud, vad jag skrattade åt den här frågan. Jag har varit underviktig som liten, blev normalviktig när jag var ungefär sju åtta år och sen gick det bara utför i princip. När jag var 12-13 år kanske (i sjuan/åttan på högstadiet) så var jag 150 cm lång och vägde 45 kilo och var rädd för att gå upp ett gram med för man fick ju alltid höra att flickor ska max väga 110 mindre än sin längd, det vill säga är man 150 cm så ska man max väga 40 kilo, helst 35. Idag vet jag ju att det är bullshit men jag trodde på det då och någonstans där utvecklas min ätstörning. År 2009, första året på gymnasiet, gick jag ner från 110 kilo i augusti till 75 kilo prick på nyårsafton och det är det lägsta jag har vägt i “vuxen ålder”. Som högst har jag vägt runt 140 kilo, detta var efter missfallet, efter att jag förstörde det jag brydde mej om allra mest i världen och jag hade inga kompisar kvar kändes det som och jag slutade bry mej om någonting. I början på 2014 vände dock depressionen och sedan dess har vikten gått neråt igen även om det gått väldigt långsamt.

No Comments

Leave a Reply