Dag sju.

06/08/2017

Day seven: Do your friends and family know you are trying to lose weight?

Enkelt svar: japp.

Jag förstår inte varför man skulle hålla något sådant hemligt, om man tar beslutet att bli hälsosam en gång för alla så är det ju lika bra att berätta det för människor i sin omgivning också så att de kan stötta en om det behövs eller kanske har de tips att ge själva, något som har fungerat för dem som de vill dela med sej av. Sedan kanske någon av ens vänner vill gå ner i vikt eller kanske vill börja träna och då kan man ju bli pepp- och/eller gymkompisar och slipper gå igenom allt det jobbiga ensam.

2 Comments

 • Reply Agnes 07/08/2017 at 15:34

  Regelbundenhet och vanor is key! Det låter ju såklart så mycket lättare än vad det är speciellt när en har ett oregelbundet schema med konstiga tider. Men när vanorna väl satt sig så behöver en inte ens tänka på det så mycket. Sen har det hjälpt för mig att känna efter vad min största craving är, i mitt fall socker, och har därför som generell regel att jag bara äter det på helger. Dock har jag släppt på det ibland, då jag vet att om jag ser det som en begränsning så slår det ofta över och jag äter socker varje dag istället. (Över lag inte tänka typ att en aldrig får avvika från sina vanor eller restriktioner, då det för mig ofta slår över vilket var det som fick mig att hetsa förut)
  Vet inte om jag tillför något nytt, men ja hoppas det hjälper lite i allafall 🙂
  Kram

  • Reply Daniella Chanelle 09/08/2017 at 19:46

   Alla kommentarer hjälper absolut. <3 Jag är inne på jobbvecka fyra nu men ingenting är likadant vecka till vecka, så jag måste klura ut en rutin runt det iallafall. I måndags och idag var jag tex ledig medan jag jobbade mellan 12-18 i går och i morgon ska jag jobba 13-21 och på fredag 9-19. Den gemensamma nämnaren är väl ungefär att jag behöver gå upp runt 7:30 och lägga mej senast 10pm på vardagarna, så kanske jobba runt omkring det? Gå upp och även om det inte blir något jobb den dagen så får jag gå ut och tvinga mej att hitta på något iallafall och inte ligga i sängen hela dagen och njuta av att vara betalt ledig haha. Det är sååå lätt att sitta och tänka att man ska göra ditten och datten men det är fan hur svårt som helst oavsett hur motiverad man blir eller redan är, jag tänker att det är en del av den psykiska delen av sjukdomarna som inkluderar ätstörningar? För mej är första dagarna alltid nästan okej, oavsett vad det gäller. Sedan gör jag nåt misstag (kanske cheeseburgare på fyllan) och då känns allt förstört och då kan resten ta sej dit pepparn växer haha, if it makes sense? Mitt problem är att jag måste ta mej en dag i taget och köpa en jäkla våg, att försöka gå ner i vikt utan fysiska bevis är dödssvårt mot motivationen haha... #walloftext. Kram!

  Leave a Reply