Kort om kroppen.

07/08/2017

Det känns inte som att någonting händer med kroppen egentligen, mer att fettet omfördelas och istället sätter sej längre ner på magen. Jag har inte tränat en stund sedan jag flyttade till Sverige från England och jag saknar gymmet så mycket att det är löjligt. Att vara ute på promenad eller göra situps och pushups på mattan hemma är inte alls samma grej.

När första riktiga lönen kommer (25 sep, nu i augusti får jag ju bara för de två veckorna jag arbetade i juli, tydligen är det vanligt att man får lönen en hel månad i efterhand i Sverige? Jag är så van vid bar-löner och där får man ju betalt veckovis oftast) så kommer jag att köpa ett årskort på Fitness24seven. Det är väl kanske inte det bästa gymmet men jag bryr mej inte så mycket om saker som solarium och vattenbäddar och dansklasser, huvudsaken är att de har vikter och bra öppettider och just detta gymmet har öppet dygnet runt, så skulle jag få för mej att jag vill köra benpress klockan två på natten så kan jag promenera ner till centrum och göra just det.

Jag är så pepp på att komma igång med träningen igen och jag är också grymt peppad på att se de kommande resultaten. I slutet på varje månad nu framöver så kommer jag att lägga upp ett inlägg med stats om kroppen, både i bild- och text-form. I slutet på augusti när jag har hunnit köpa en våg så kommer första inlägget upp. Be patient! Och var snälla. Jag modererar inte alla kommentarer (bara om ni inte har kommenterat här förut – det vill säga inte har hunnit få ett grönt kort av mej ännu) och det innebär visserligen att ni har friheten att skriva vad ni vill och känner för, men jag har känslor också även fast jag är fet. Jag vill liksom ändå att det här ska bli något positivt i det långa loppet.

4 Comments

 • Reply karolina 05/08/2017 at 20:28

  Du har verkligen en snygg kropp, det syns att du tränar! Kommer säkert synas ännu mer längre fram i din resa men du gör ett så bra jobb!

  • Reply Daniella Chanelle 06/08/2017 at 23:39

   Men gud vad snäll du är, tack! Ja precis, det kommer ta tid, men tid har jag ju nu iallafall under den kommande hösten.

 • Reply Rebeka 09/08/2017 at 14:37

  Hej fina du! Jag har följt din blogg ett par månader nu (mest för att mätta min saknad av England, men jag läser den även flitigt trots att du nu är hemma i Sverige igen då jag tycker så mycket om dig!), och jag ville bara tipsa dig om en viktminskningsmetod som kallas intermittent fasting. Jag vet inte om du har hört talas om den – om du inte har det så skulle jag verkligen rekommendera att googla/youtuba det! Jag har precis fått diagnosen PCOS (hormonell obalans, etc.) och en av bieffekterna av detta är att jag har väldigt svårt att gå ner i vikt. Nu är jag absolut inte överviktig (väger idag 73 kg), men jag har definitivt ökat i vikt de senaste åren och trots att jag tränar 6 dagar i veckan och äter väldigt hälsosamt (vegetariskt och jag försöker hålla mig undan från mejeriprodukter så mycket jag bara kan, äter dessutom nästan aldrig processad mat heller), så händer det ingenting ändå vilket är så himla tröttsamt och frustrerande. Nu har jag kört intermittent fasting i två veckor, och imorse visade vågen -3,4 kilo! Och då har jag legat på samma vikt i nästan ett halvår utan att något har hänt. Jag har precis som du haft ätstörningar (inte bulimi som du, för mig var det anorexia) tidigare, och jag var väldigt rädd att detta skulle trigga igång ED-tänket igen, men tack och lov så har det inte gjort det! Jag mår verkligen BRA, är mätt och glad och vikten försvinner sakta men säkert så jag ville bara rekommendera detta till dig!

  Hoppas att du mår bra! x

  • Reply Daniella Chanelle 09/08/2017 at 22:29

   Hej Rebeka, tack så hemskt mycket för dina fina ord! Jag hoppas att du får svaret på det här då du inte lämnade en bloggadress jag kan posta svaret till i och med att jag sedan bytet till WordPress svarar på kommentarer i min egna blogg. Annars så kan jag kanske mejla det till dej, hoppas att det är okej. Jag har aldrig hört talas om intermittent fasting, jag har varit inne lite och kikat på 5:2dieten men då jag har ett jobb som är olika från vecka till vecka, egentligen olika från dag till dag (denna vecka var jag tex ledig måndag, jobbade 12-6 på tisdag, ledig onsdag, 13-19 i morgon och sen 9-19 på fredag) och detta gör det jättesvårt för mej att ens ha en normal frukosttid, majoriteten av dagarna går jag upp 07:30 om jag inte är inbokad på jobb redan den dagen, men vissa dagar går jag upp 03:30 för att hinna med en buss som tar mej till Kungälv vid 04:20 om man börjar 06:30 (då jag bor 30 min med buss från gbg centrum) och vissa dagar är jag inte hungrig alls medan andra dagar har jag all världens hunger på mina axlar typ. Jag känner igen mej där du skriver om PCOS, jag tränade 6 dagar i veckan plus rugbyträningar och åt relativt normalt och gick inte ner ett halvt kilo ens, men jag vill liksom inte gå till en doktor och be om hjälp för min fetma, eftersom den i största trolighet helt och hållet är mitt eget fel. Dessutom fick jag piller utskrivet förra gången som enligt honom skulle göra att jag skulle gå ner cirka 15% av min övervikt de första tolv veckorna och jag rörde mej inte ett gram ner på vågen… Sen ungefär åtta månader tillbaka har jag ingen egen våg alls och har vägt mej enbart hos läkare i andra ärenden, men jag ska köpa den våg nu den tjugofemte för jag blir galen av att inte veta vad jag väger, i nuläget kan det vara vad som helst mellan 110-120 kg men jag vill gå ner 30 kilo iallafall innan året är slut, jag har gjort det förut för länge sedan så jag tror och hoppas att jag kan göra det igen. Jag ska sätta mej ner och googla runt på intermittent fasting direkt nu när jag skickat iväg det här – har du några länkar och källor du rekommenderar mer än andra? Kram och hoppas att resten av din vecka blir superfin! <3

  Leave a Reply