Vecka två, dag åtta.

07/08/2017

If you broke your unhealthy habit for one week, congratulations! Why not try two weeks? Weekly challenge: Get organised! This week try to plan tomorrow’s meal the night before.

Veckan som gått nu har varit himla svår att inte äta efter klockan sju på kvällen faktiskt eftersom jag har jobbat på sådana tider att jag varit hemma väldigt sent på kvällen eller gått upp fyra på morgonen och det har inte funnits några normala måltids-tider. Istället får jag försöka att fokusera på att äta regelbundet och inte jobba typ 8 timmar utan nåt och sen äta en stor middag liksom. Men när man förändrar allting på en gång så tar det tid att få ordning på allting i vardagen. Jag kanske har för många små mål som blir jobbiga att uppfylla alla på samma gång, men ja… Det här är ju övningsperioden som leder till förhoppningsvis permanenta bra resultat och vanor.

Day eight: Name 5 things you like about your body (you can do it) and the one body part you’d like to change the most.

☯️ Brösten. Kanske en cheesy sak att säga som brud men bröst är fan najs. Jag har aldrig hört någon klaga eller säga något negativt om mina naturliga 90DD. Gravity is a bitch men det brukar vara okej, det finns jäkligt bra bh:ar som både är funktionella och snygga nuförtiden och vid situationer där jag inte har bh så gör det kanske lite ont efter ett tag, typ om jag varit lat en helg och gått helt utan bh, men får man ont i ryggen av för stora bröst (there’s no such thing as toooo big boobs) så har man bara tränat sina ryggmuskler för lite.

☯ Min längd. Jag är 5″9 och har i princip alltid varit nöjd med det, ibland har jag önskat att jag varit typ 155 centimeter men jag tycker att man ska vara nöjd med de fysiska attribut man fått som man inte kan förändra, till exempel ögonfärg, hudfärg, breda axlar och längd osv. Kroppsfett är ju något man kan ändra.

☯️ Mina ögon. Jag har typiska tråkiga svenska gråblåa ögon men jag tycker att det är jättefint.

☯ Kurvorna. Jag är tjock men jag är relativt… snyggt tjock? Det är liksom boobs och booty all the way, jag har midja och är liksom bara inte en rektangel av fett. Jag har aldrig varit med en kille som stört sej på min kropp om man säger så hehe.

☯️ Okaaaay så fem saker var alltså supersvårt att komma på. Den sista punkten jag tar upp nu är inte topp fem som jag tycker om när det kommer till mej själv egentligen och man kanske kan säga att avsaknaden av problem är vad jag gillar med det. Och det är min hud nämligen. Det kanske är den konstigaste saken ever att säga men jag har en bra hud. Jag har sällan finnar, jag får fräknar om våren och min hud läker så himla bra. Under min ungdom så självskadande jag väldigt mycket och det syns knappt idag. Jag har inga jobbiga ärr som blir ifrågasatta, jag har knappt ärr överhuvudtaget. Inget som gett jobbig ärrvävnad liksom. När jag blir solbränd på sommaren så ser man ärr på armarna, låren och magen som små vita kartlinjer, men det hade lika väl kunnat vara ärr från bristningar och inget som egentligen tyder på att jag mått så psykiskt dåligt att jag har velat skada mej själv allvarligt. Jag är så glad för det idag för jag hade skämts ögonen ur mej om jag hade behövt gå i långärmat hela somrarna och gömma undan armarna på jobbet. Tack huden för att du har gett mej en chans till att lyckas i livet.

Det jag tycker allra minst om och helst hade velat förändra som genom ett trollslag?

Magen. Om min mage inte hade varit så lös och hängig så hade jag nog kanske inte ens brytt mej om min kropp och mitt utseende så mycket. Hade min mage varit som den är fast utan vecket så hade jag nog varit kurvig och hot as fuck istället för att klassa mej som fet haha. Visst är det komiskt att någon så liten detalj kan förändra hela synen på hur man ser på sej själv?

 

Och så nu till veckans utmaning dårå.

Jag vet inte riktigt vad jag kommer att äta till middag i morgon för jag vet inte om jag ska åka hem till en kompis i Sävedalen i morgon eller om det blir en annan dag, men frukost och lunch blir iallafall en stor banan, vindruvor och kaffe och om jag åker till min vän så har jag lovat att göra getostpaj till honom, åker jag direkt hem istället efter jobbet så kommer jag att äta soppa till middag. Min hals kommer nog inte klara av något annat än soppa ett tag framöver är jag rädd haha. Antagligen så blir det en del provsmakning av salami, korv och ost på jobbet som alltid men jag räknar inte det som måltider liksom. Kanske som ett mellanmål dock, för det är där jag för in kalorierna på Lifesum.

No Comments

Leave a Reply