Dag nio.

08/08/2017

Day nine: What is your favourite food, healthy or unhealthy?

Kort version: sushi, vattenmelonsallad & getost+broccolipaj.

Lång version: Detta kommer nog som ett förvånande för de flesta av er eftersom jag är fet och har en historia med bulimi, men jag gillar faktiskt inte mat i generell bemärkelse. Det är kanske något som har kommit med sjukdomen också kan jag tänka mej, för jag mår som bäst ett par timmar efter att jag har ätit och den där känslan av att vara tom finns i kroppen igen.

Det har inte alls med frågan att göra men jag har velat ta upp detta tidigare och då tänkte jag att det kanske passade nu, det är inte så många som läser här ändå nu på sommaren så det känns okej när det är en mindre “publik” haha. De senaste sex månaderna har jag blivit mer ointresserad av mat än jag har varit förut, inte bara att laga måltider men att äta generellt. Jag har obvi ett matmissbruk i och med min fetma men det känns som att saker håller på att vända, långsamt men ändå till något bättre vädersträck liksom. Om jag hade kunnat välja helt själv om dagarna vad jag vill äta (typ få gå på ICA och plocka ut varor för dagens måltider) så hade det med största sannolikhet blivit vegetariskt,  mycket frukt och grönsaker och BBQ-tzay eller falafel eller halloumi eller något sådant där. Sallad med vattenmelon, färsk bladspenat, rödlök, isbergssallad och kanske någon getost, men nu får jag istället äta det som finns hemma fram tills första lönen kommer och det är mycket rött kött, pasta, potatis och typisk studentmat som nudlar eller typ yoghurt och flingor haha. Eller typ halvdana halvfabrikat från Lidl eller pyttipanna man köper i enkilospåsar.

Jag är känslig (uppsvälld mage) mot mycket: pasta, ris, vitt bröd, “starkare” grönsaker och frukter (pineapple, vissa paprikor, chilli, mango bla), potatis, mjölk, de flesta yoghurtar och sedan så får jag ont i magen och i många fall halsbränna av nästan all tillagad varm mat, så att äta är en pain in the ass most of the times. Jag äter ju såklart ändå för mat går tyvärr inte att undvika men då mår jag nästan alltid dåligt iallafall i en två timmar efteråt och uppsvälldheten håller i sej bra mycket längre än så. Äter jag för sent på kvällarna så får jag dessutom svårt att sova för halsbrännan gör att jag inte kan ligga still i samma ställning mer än ett tag, såvida jag inte hittar någon skön ställning eller har tagit heartburn-medicin. Gaviscon var min riddare på vita springare som räddade livet på mej hela perioden jag bodde i England.

Nu blev det här ju värsta off topic men jag ville bara gnälla ur mej min irritation om mat i övrigt. I vanliga fall hade jag säkert smsat min vän och gnällt till honom om hur mat går mej på nerverna och en annan massa korkat, tur att jag har bloggen att skriva av mej på den här gången, jag är ganska övertygad om att ingen egentligen läser de här fråge-inläggen iallafall haha. De är egentligen mest till för att få mej att reflektera över min egen situation som den är just nu och sedan så ser det ju trevligt ut med daglig uppdatering på bloggen också.

No Comments

Leave a Reply