jag tror jag lägger mig ner nu och väntar på ett tåg, en bil eller en dröm som kan ta mig härifrån

13/08/2017

Helgen har verkligen gått galet fort och jag vet inte ens riktigt vad tiden har tagit vägen. Jag slutade jobba halv åtta i fredags och var inte hemma förrän drygt en timme och en kvart senare. Den tjugoförsta augusti slutar sommartidtabellen på Västtrafik and I couldn’t be happier over det. Att åka runt till olika Ica i Göteborg med omgivning varje vecka är ganska mentalt ansträngande när det inte går bussar oftare än två gånger i timmen. Jag är ju liksom fortfarande van vid London-trafik, missar man ett tåg så gör det inget för nästa går igen om fem minuter max. Göteborg har mycket att lära som storstad.

Första delen av lördagen bestod av regn & kasst band på WoW, jag är så glad över att jag inte la ner pengar på den skiten. Jag drog innan Lana del Rey spelade men vi hörde henne glasklart från en väns balkong som bor precis vid Slottskogen och hon var sämre än hon någonsin varit (av de konserter/spelningar jag varit på) och det var det enda framträdandet jag kände igen sådär på rak arm. Jag är jättekass på artister och låtnamn men kan nästan alltid alla lyrics till alla låtar jag hört mer än en gång. Om vi ska prata om något bra och glatt istället så har jag blivit mer okej med min kropp det senaste. Jag är fortfarande tjock men vågar ha tajta midjehöga jeans och sådär numera. Snart kanske jag till och med vågar bära shorts. Fast snart är det ju höst i och för sej, bara två veckor kvar.

Jag är inte fin för fem öre egentligen sedan jag klippte bort allt slitet hår men fake it until you make it säger alla som någonsin dragit till med ett klyschigt citat och det kanske stämmer. Huvudsaken är att håret är relativt friskt nu och sönderblekt med slita toppar är ett minne blott. Plus att hår växer ju alltid ut.

Om ni undrar varför jag hade lagt ner mer än två minuter på mitt utseende den här lördagen när jag inte har orkat bry mej om det typ dom senaste åtta veckorna så var det för att min kompis Fredrik fyllde 28 år och hade bjudning hemma hos sej. Jag kom dit runt halv nio på kvällen (han är kompisen med balkong precis vid Slottskogen) och det grillades lax och kräftor och allting var allmänt najs. Jag hade ingen alkohol med mej för jag hade inte tänkt att dricka egentligen men det bjöds på shots och longdrinks och all annan möjlig alkohol. Festen pågick långt in i natten och sedan hände en massa grejer jag inte vill gå in på sådär egentligen och sedan efter mycket om och men och missförstånd och arga våldsamma människor så åkte jag hem till en vän i Angered vid femtiden på morgonen och kollade lite på film och sov där. Jag var inte hemma i Kållered igen förrän sent nu i eftermiddags och jag ska nog hålla mej borta från fester ett tag och satsa på vikten och träningen istället haha.

Det blev som sagt lite mycket mat och alkohol den här helgen men det är så sällan jag är ute och är social så det får vara okej. Dessutom blir de två sista veckorna nu fram till lönen väldigt fattiga, jag kommer mest kunna äta frukt och soppor så jag tänker att det kanske kommer jämna ut sej kalorimässigt fram tills september.

Day twelve: What are your friend’s eating habits like?

Om jag inte tänker helt fel nu så tror jag faktiskt att majoriteten och av mina vänner är feminister och djurrättsaktivister och därmed veganer haha. Jag har inget emot det generellt överhuvudtaget eftersom de inte shamear en för att man gillar kött, så det är okej. Men skulle jag någonsin behöva ett veganskt recept över något så är dom guld att ha i närheten. Sen så är grabbgänget jag hänger med sådär typiska flintastek och öl-personer och det är alltid bakispizza som gäller eller typ ett fyllekäk på McDonalds. Varför umgås jag bara med stereotyper för haha?

Day thirteen: Is your diet ever negatively influenced by your friends? Do they pressure/tempt you to eat unhealthy food?

Haha ja, på gott och ont. Typ alla mina vänner kan äta mängder av mat och skit utan att någonsin få ångest eller ens gå upp ett enda gram i vikt. Om man säger att man inte är hungrig blir det alltid ett “men Dani du kan ju inte banta hela tiden, du är fin redan nu dessutom, skit i alla patriarkala förtryck om att man ska vara anorektiskt smal som kvinna!” och jag får alltid hembeställt en egen pizza när vi beställer bakispizzor fastän jag säger att jag bara vill ha en bit. Fast i slutändan så är det såklart jag själv som väljer att äta, ingen trycker ju ner någonting i halsen på mej haha. Man är alltid ansvarig för sina egna val, jag borde säga nej ibland men blir irriterad på folks tjat och väljer då att göra vad gruppen gör haha. Jag är typ världens viljesvagaste människa i sociala sammanhang.

Day fourteen: Do you ever allow yourself a “rest day” from exercise or a “cheat day” from your diet?

Så som det är nu så är det snarare att jag ibland har en bra dag från den långa rest-perioden men jag tror absolut inte på att man helt ska bannlysa livsmedel från sin kost, varken kött eller animaliska produkter eller annat som typ godis och chips som kan framkalla ångest för en ätstörd. Det är bra att äta allting i måttliga mängder och jag tror även att det är viktigt att lära sej just det, i mitt fall så märker jag att en hets ligger närmare till hands om jag bannlyser vissa livsmedel helt och hållet.

Ps. Jag har lagt till en GoodReads-widget längst ner i sidomenyn för nu när hösten närmar sej så tenderar jag att läsa mer böcker än jag annars gör. Om någon av er har ett konto där så får ni jättegärna lägga till mej som vän, alla boktips man får är oftast helt grymma! Just nu håller jag på och läser Stanna av Flora Wiström och den är väl inte sådär jättebra, det märks att den riktar sej till yngre tonårs-bloggläsare men femtonåriga Dani hade nog läst ut den på en halv dag och tyckt om den jättemycket om jag får gissa, jag har hunnit lite mindre än halvvägs igenom nu och den kanske blir bättre sen men 3 av 5 stjärnor får den än så länge iallafall. Ds.

2 Comments

  • Reply Anna Wahlbeck 17/08/2017 at 15:57

    Hej! Hittade till din blogg för ett par veckor sedan och tänkte att jag ska hänga med dig på din viktnedgång, alltid skönt med en nystart till hösten tycker jag 😊 när jag såg din helkroppsbild i detta inlägg så tänkte jag på det du skrev häromdagen; att du gillar att du har former. Kan inte annat än att hålla med! Trots övervikt har du en snygg kropp 👍

    • Reply Daniella Chanelle 07/09/2017 at 23:15

      Åh vad snäll du är! Det har inte blivit så mycket viktfokus de senaste veckorna men det har varit för att jag har haft så himla himla ont i kroppen och knappt klarat av annan träning än vardagsmotionen jag får från jobbet. Nu har jag iallafall fått en förklaring för smärtan (cystor på äggstockarna och i äggledarna) och när de är bortopererade kommer jag att satsa på träningen till 200%! Förhoppningsvis kan jag komma igång redan i slutet på september, hoppas du är kvar här och läser då! X

    Leave a Reply