Sluta röka.

22/08/2017

Nu är det dags för mej att sluta röka. Jag märker en stark koppling mellan träning – mående – rökning och jag vill spara pengar till möbler till min nästa lägenhet och till en Islandsresa nästa höst och jag har egentligen velat sluta röka väldigt länge men det har varit så himla svårt för cigaretter har delvis haft en så central roll (feströkning till exempel) och även varit ett substitut för ångestdämpande för mej, men nu har jag kommit till en punkt där jag känner att det inte är värt det. Kanske mest för att det är så himla dyrt men också för att det kommer bli skitjobbigt att sluta röka och sluta med socker samtidigt, men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det. Rökning är ju egentligen så himla äckligt, ger gula tänder (och jag som redan har problem med mina tänder behöver verkligen inte det…), dålig kondition och sen sätter sej rökdoften i princip alla kläder och tar evigheter att få bort.

Om jag klarar första veckan utan cigg så tänker jag tillåta mej att klicka hem någon av böckerna jag har på min bookdepository-lista, en pocketbok för £6 jämfört med en veckas cigaretter är en väldigt bra besparing. Om jag märker någon skillnad på kondisen under träning med så är det ett jättebra plus. Nu närmar hösten sej och jag sitter inte lika ofta på uteserveringar och befinner mej inte i situationer där det är lätt att tända en cigg utan att tänka på det speciellt mycket. Har någon av er som läser rökt förut men slutat sen? Hur gick det för er? Tog det lång tid eller har ni några knep i rockärmarna som gjorde det enklare att sluta? Jag tar gärna emot alla tips jag kan få. 🙂

12 Comments

 • Reply Anna 22/08/2017 at 23:24

  Jag började snusa istället men det är nog inget bra tips haha

  • Reply Daniella Chanelle 22/08/2017 at 23:25

   Det är ju billigare iallafall haha!

 • Reply Milla 23/08/2017 at 00:52

  Ett tips som funkat för alla mina nära och kära som slutat röka är att byta ut cigg mot en e-cigg, först med hög halt nikotin i som motsvarar en cigarett, och sedan övergår man till mindre och mindre nikotinhalt för att till slut “röka” nikotinfritt. Jag själv slutade röka 1/8 -16 helt tvärt, hade bestämt mig för det bara och så blev det.

  • Reply Daniella Chanelle 23/08/2017 at 09:58

   Det är ju nikotinet jag vill sluta med, känns lite motstridigt att byta ut ett nikotin mot ett annat. Kanske finns någon vattenpipa-version? Det vore värt att kolla upp. 🙂

   • Reply Felicia 25/08/2017 at 14:45

    Hej! Vill bara säga att det finns alla möjliga sorters oljor en kan a i en e-cigg eller “vape” eller vad det nu kallas. Finns olika smaker, med eller utan nikotin.

    Har själv börjat och slutat en miljon gånger, faller alltid tillbaka på feströkning/på sommaren så att inte ha NÅGOT alls är inte ett alternativ tyvärr. Men denne lille silverpinne med nikotinfri olja ska få följa med ut och får duga. Då har jag ingen “ursäkt” till att ta en cigg av en polare på uteserveringen eller köpa ett paket “bara för kvällen” – för då vet jag ju att jag har den där lilla e-ciggen i väskan. Och kan ändå vara med polare som röker osv. Ska testa iaf!

    Vi får la seeee, men försöka kan man alltid. Heja oss!

    Ps. Det kostar ju också pengar med vape förstås men målet är att dra ner på rökandet rent allmänt, med eller utan e-cigg så tror ändå jag kommer komma billigare undan än med 50-60 spänn paketet cigg.

    • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 10:23

     Jag har faktiskt varit helt rökfri nu i över en och en halv vecka så det var inte alls så svårt att sluta röka som jag trodde att det skulle vara. 😀

 • Reply Anonymous 23/08/2017 at 04:08

  Äntligen icke rökare av Allan carr!

  • Reply Daniella Chanelle 23/08/2017 at 09:59

   Ska kolla upp!

 • Reply S 23/08/2017 at 16:30

  Jag slutade röka helt för snart ett halvår sedan. I början köpte jag något litet varje vecka. Och sen har jag kört att jag sparar de pengarna jag skulle lagt på cigg varje månad. Så jag räknade ut att jag rökte för x kronor och då sparar jag x kronor till roliga saker. Det har fungerat för mig.
  Lycka till, du fixar det.

  • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 10:30

   Tack vad himla snällt sagt. <3 En och en halv vecka rökfri nu, jag har märkt att jag är hundra gånger mer sötsugen men jag har låtit bli att röka ändå. Lite viktuppgång kan jag hantera just nu. När jag når en månad rökfri tänker jag unna mej en bok jag velat ha länge, för då har jag sparat ihop mer pengar på att inte röka, mer än vad boken kostar, även om boken är dyr. 🙂

 • Reply Sofia 23/08/2017 at 19:02

  Jag har varit rökfri i 4 månader nu. Mitt bästa tips är att sluta tillsammans med någon, men det kan ju vara svårt om man inte får med sig nån. Jag och min pojkvän slutade samtidigt och har kommit på ett straff som man råkar ut för ifall man röker 🙂 Har funkat bra! Likaså med Apotekets nikotinpåsar/nikotintuggummin 🙂

  • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 10:27

   Jag har faktiskt varit rökfri nu i över en och en halv vecka, det var lättare än att jag trodde att sluta röka faktiskt. Suget försvann efter fyra fem dagar och sedan så mår jag till och med illa nu om någon står nära mej och röker haha. Jag har blivit den där tanten som informerar om att det är förbjudet att röka i busskurer… 😀

  Leave a Reply