Tips på bloggkamera?

23/08/2017

Jag ska strax åka iväg till jobbet men innan dess så ville jag få iväg ett inlägg där jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa mej! 🙂 Min gamla Canon eos 1100D har nog sjungit på sin sista refräng för den är repig och otymplig och objektivet är helt paj, så jag tänkte att det kunde vara dags att investera i en ny kamera. Jag vill ha något relativt litet som är lätt att ha med mej och det ska såklart vara en systemkamera, kompaktkameror känns inte som att de är lika bra på något sett? Eller så är det bara en sån fördom man har över olika sorts tekniker. Jag har en budget på ungefär 4000 kronor just nu, jag tjänar inte mycket och jag strävar heller inte att bli någon mästerfotograf utan jag vill ha trevliga och fina bilder till bloggen och att kunna fotografera saker jag gör för att spara inför framtiden och kanske filma lite då och då. Just nu funderar jag mellan en Sony A5000 och en Nikon Coolpix B700, båda har en vinklingsbar skärm som jag tycker verkar asbra och jag vet att många youtubers har använt sej utav A5000 och A5100 till videobloggar. Men Coolpixen verkar sjukt bra när man kikar på Nikons hemsida med, åh vad det är svårt.

Vad använder ni för kameror till vardags? Tipsa jättegärna om modeller, Nikon är ju en kompaktkamera tror jag så den fördomen är krossad redan haha. Eller är det kanske värt att spara ihop lite mer pengar och köpa en lite dyrare och eventuellt bättre kamera? Den jag köper nu räknar jag med att den ska räcka och hålla sej bra i iallafall tre år framöver så det är ju lite av en investering man gör.

6 Comments

 • Reply Emily ♡ 23/08/2017 at 16:56

  Jag har också en Canon EOS 1100D 🙂 Jag tycker den är väldigt bra, men har haft den i några år. Jag borde också köpa en ny. Fast jag fotar mest med mobilen för tillfället.

  • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 10:29

   Jag tycker att den är jättebra också men min lins som kom med har gått sönder och det kommer bli dyrare för mej att köpa en ny lins än att investera i en helt ny kamera konstigt nog. Förstår inte hur företagen tänker när det kommer till prissättningar men jag klagar inte när jag kan använda det argumentet för att investera i en ny kamera istället. <3

 • Reply Hanna 23/08/2017 at 23:07

  En bra kamera är en kamera man använder. Att köpa en systemkamera som man sen inte orkar släpa på eller är för rädd om ger ju färre bra bilder än en kompakt man har med sig jämt.

  Jag har både och, jag älskar min systemkamera och ja, den ger bättre bilder särskilt som jag ansträngt mig nog för att lära mig att fota i manuellt läge men den är inte alltid kul att ha med och jag har massvis med bra bilder tagna med kompaktkameran (Nikon1) också.

  • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 10:26

   Jag bryr mej inte om att lära mej fota i manuellt läge – jag har inte planer på att bli fotograf! 😉 Jag vill bara hitta en kamera som är liten och lätt att ha med sej och har ett grym auto-läge. Kanske för mycket begärt men tekniken borde ha kommit dit vid det här laget tycker jag (a)

 • Reply stella 25/08/2017 at 02:04

  den här köpte jag nu i somras och den är jag jättenöjd med! https://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/canon-eos-m3-ef-m-18-55mm-is-stm/216366.9026/ kostar lite mer än 4000kr men inte så fasligt mycket.

  • Reply Daniella Chanelle 25/08/2017 at 02:15

   Åh wow tack, det där verkar vara precis vad jag letat efter!!! Jag ska kolla upp ett par reviews om den om det finns och sedan lär det nog bli den där jag köper, gillar all tek spec och den verkar bättre än båda dom jag kikat på innan. 🙂 Har du fotat några bilder i din blogg med den? X

  Leave a Reply