recept jag vill laga i veckan.

24/08/2017

I morgon får jag löööööön och det betyder bara en sak: äntligen kan jag köpa mat! Sedan slutet på juli har jag bara kunnat äta nudlar och varma koppen-soppor hemma för alla mina sparpengar gick till Sverige-flytten, tacka gudarna för gratis underbar jobbmat. Nu har jag varit runt hela internet och sparat ner recept jag skulle vilja prova – dessa har jag extrema cravings efter just nu! Recepten hittar ni länkade under bilderna till orginalkocken om det finns, annars är det länkat till posten på Pinterest.

LEMON GARLIC PARMESAN SHRIMP PASTA.

Alltså, jag dör. På senare tid har jag upptäckt att jag gillar skaldjur mer än jag trodde att jag gjorde och nyligen så hittade jag en asiatisk butik i stan som har intressanta ingredienser, bland annat jättestora räkor. Jag tänkte att dom borde passa perfekt i det här receptet och vitlök, parmesan och citron verkar vara en vinnande kombo.

 

Broccoli & prawn fettuccine alfredo.

Jag lär få en del räkor över från förra receptet och pasta går hem alla dagar i veckan så jag hittade det här receptet på en pasta Alfredo fast lite omgjort. Egentligen så är nog allting som innehåller pasta och parmesan en hit men det här ser exceptionellt gott ut. Det borde fungera utmärkt i matlådor med tänkte jag?

 

Honey garlic chicken stir fry.

Jag har inte ätit varken kyckling eller asiatiskt på evigheters evigheter och det här receptet blir klart på mindre än 30 minuter och innehåller mindre än 270 kalorier per portion. Lite som en cheat day dinner fast utan cheating. Om detta blir gott så kan jag tro att det blir en stående matlådefavorit hemma hos mej. Jag kan tänka mej att det är jättegott att tillsätta minimajs, vattenkastanjer och nötter av något slag, när det är ett sådant här enkelt recept kan man ju lägga till vad man tycker om att äta.

 

Chicken and broccoli stir fry.

Detta är typ samma recept som ovan fast andra tillsatta grönsaker bara. Kan nog varieras i all oändlighet.

 

Kung Pao Shrimp.

Är jag den enda som aldrig har lärt mej skillnaden på prawn och shrimp? Det står olika i olika recept men alla använder sej ändå utav samma sorts räkor haha! När jag såg det här receptet höll jag på att dräggla ihjäl mej. Ser inte detta ut som världens drömmigaste take-away mat? Detta receptet innehåller 265 kalorier per portion och tar mindre än 20 minuter att tillaga. Det här kommer jag nog definitivt att laga till middag nu i helgen och om det blir bra så kanske jag kan dela med mej av resultatet här i bloggen. Jag tycker att det är spännande att följa andras recept från internet, kanske blir det en katastrof eller så blir det världens godaste middag. Jag har tänkt att jag skulle vilja ha in lite mer matlagning och bakning här i bloggen och satsa på lite mer low calorie recept att dela med mej av, just eftersom jag tycker att trots att man vill gå ner i vikt så ska man inte sluta att äta gott. Hade ni tyckt att det varit ett roligt inslag i bloggen?

5 Comments

 • Reply Daniela - LittleMissWitty 24/08/2017 at 14:36

  Jisses, den honey chicken rätten ser ju fantastisk ut! *drool*
  Skillanden är by the way att prawns är oftast större (så som tiger räkor etc) och shrimp är oftast mindre, som våra svenska små räkor. Några år av hotell/restaurang hjälpte ju visst lite då :-p
  Kram!

  • Reply Daniella Chanelle 25/08/2017 at 01:40

   Haha ja, jag tänkte att det var så med, men vissa använder ju stora räkor och skriver shrimps i alla fall. Jag trodde att det kanske hade något med amerikansk vs brittisk engelska att göra. 😀

 • Reply Felicia 25/08/2017 at 12:30

  men åh. Alla rätterna ser sjukt goda ut!

 • Reply Elinor Alderbro 27/08/2017 at 13:47

  La alla på min latamiddag pintrest.

  • Reply Daniella Chanelle 27/08/2017 at 13:49

   Haha det är från min sån mapp dom kommer <3

  Leave a Reply