Finlandsbesök, regnbågsbad och café Husaren.

31/08/2017

Åh, äntligen så är det “helg” för min del!! Jag går in i vecka sju på jobbet på fredag och nu kan jag nästan inte längre säga nya jobbet eftersom jag snart har jobbat där i två månader. Nåväl. På ojämna veckor så infaller min helg på torsdagar och eftersom jag vanligtvis jobbar helger på jämna veckor också så har jag helt enkelt bestämt att mina veckor startar på torsdagar för det blir lättare för mej att planera min vardag på det sättet. Men det var inte det jag skulle tjata om.

Myshelgen började redan igår med att jag bjöd mamma och pappa på ost&chark-bricka. Jag köpte en liten bit av de pastöriserade ostarna vi har på jobbet och två skivor av varje slags Parma/Serrano/salami och lät paranteserna (det är vad jag kallar mina föräldrar, efter parents liksom) provsmaka. De approvade allting utom tryffelsalamin som pappas tyckte luktade som en kemisk kemtvätt. Jag håller fullständigt med honom men en charkbricka kändes inte fullständig utan dyr tryffelsalami. Tur att jag bara köpte två bitar.

Medan päronen (även muminpappa, Muminmamman och moderskeppet) mumsade ost framför tvn så passade jag på att ta ett långt ostört bad. Jag fick nyligen hem ett gäng badbomber för påseende (antar jag? Fanns ingen lapp med i paketet.) och det är typ bästa paketet jag har fått hem i mannaminne. Nu kommer jag bada gott i flera veckor framöver, perfekt när hösten är på väg. Dessutom är de så himla fina?! Tack så hemskt så mycket okänd person om du läser det här. Jag blir för övrigt jätteglad för alla brev och paket och jag svarar alltid för hand om ni har lämnat en avsändaradress. <3

Vi spolar fram en natt och en halv dag och då sitter jag på Café Husaren med Mikaela från Finland och äter citroncheesecake. Husaren är ju känt för sina gigantiska kanelbullar men jag tyckte att de såg väldigt torra ut så jag valde denna istället. Hur god som helst men grädden var väldigt vattnig, så kakan får 9/10 men allihop inklusive presentationen får 7/10 poäng. 42 kronor kostade cheesecaken om ni undrar. 🙂

Efter fikan så promenerade jag och Mikaela runt i Haga för hon ville köpa med sej göteborgska souvenirer hem till sin mamma och syskon och Haga Nygata är perfekt för att leka turister. Jag hittade en ny te&kryddbutik som hade fler Pukka-téer än jag någonsin har hört talas om innan. Dock så har jag helt teinköpsstopp just nu då jag för tillfället har mer te hemma än jag hinner dricka upp det närmaste året. Om nån av er som läser vill ha ett brev med några påsar av mina favorittéer, skicka bara ett mejl så fixar jag det haha! <3

Ett annat mysigt paket jag fick hem nyligen är ett som var fullsmockat med “nu är hösten här, hoppas att du tar hand om dej ordentligt”-produkter. Först ut var schampoo från Tigi, jag har tidigare använt deras stupid blonde-serie men det var mitt favoritschampoo så jag tror att dessa kan vara minst lika bra. Det är stora förpackningar så de räcker superlänge och håret hinner nog verkligen känna skillnad om det är bra.

En nagelstärkare, jag hoppas att den fungerar för mina naglar är h e m s k a sen jag började jobba i delin. De är superkorta och trasar sönder så fort de växer över fingertoppen… Next up var ett nagellack från Barry M, jag testade det när jag målade naglarna i går men jag tror inte att jag tyckte om det, det var dålig coverage och själva borsten var väldigt smal att måla med och gjorde det svårt att få jämnt. Jag har aldrig testat Barry M-nagellack innan så jag vet inte om borsten är så på alla lack eller bara på just den här serien. Sen låg det även en mascara och ett läppstift i paketet, mascaran har jag köpt många gånger innan och den är grym. Läppstiftet är en ny variant från Revolution, ett brittiskt drug store-märke där jag tror att alla läppstift kostar £3 men har gryyym kvalité ändå och helt okej färgval. Jag fick ett nude som var typ som min naturliga läppfärg, bara lite varmare och mindre torrt liksom. Jag visar gärna ett foto när jag har det någon gång om ni skulle vara intresserade, jag är ju ingen beautybloggare från grunden så haha.

Det bästa i paketet var nog trots allt shower gelén från I Love Cosmetics. Jag badar varje kväll när jag kommer hem från jobbet och brukar gå full on skumbad-mode så jag går igenom rätt mycket produkter varje månad. Hittills har jag bara testat Coconut Ice men jag är övertygad om att de andra luktar precis lika gott.

Och det var allt från mej idag! Klockan är jättedumt sent och jag ska upp klockan sex i morgon trots att det är min lediga dag, för jag ska till tandläkaren vid åtta och sedan har jag en inbokad undersökning på vårdcentralen vid tio för min krångliga mage. Förhoppningsvis hittar de vad som är fel så jag slipper ha så ont hela tiden. Hoppas att ni får en fin torsdag. <3

6 Comments

 • Reply Amanda 01/09/2017 at 19:02

  Haha är som dig när det kommer till te! Hade så himla mycket hemma för ett par år sen men i våras hade jag druckit slut på det mesta och nu får jag äntligen köpa igen, yay! Jag är ju en sucker för grönt fruktigt te, vilka favoriter har du?

 • Reply Celine 01/09/2017 at 23:26

  Åh men gud vad sugen jag blev på att köpa den med mint nu! Känns ju som att den borde vara galet fräsch!

  • Reply Daniella Chanelle 02/09/2017 at 23:21

   Den luktar som after eight! De kostar 19 kr för 500 ml just nu på Luxplus med fri frakt så jag kommer nog att beställa hem ett lager för höstens bad senare i månaden när lönen kommer. En tjuga är ju typ vad man betalar för billig duschcréme annars när man handlar på typ Coop. <3

 • Reply Felicia 05/09/2017 at 12:03

  Men åh, cheesecake och te! Blev jättesugen nu haha

  • Reply Daniella Chanelle 05/09/2017 at 16:08

   Laga!! Finns ju jättegoda recept som är enkla att göra. Både coop och Ica har grymma basrecept. <3

  Leave a Reply