September är en mur av våt betong

06/09/2017

Nu är det bekräftat, jag har en stor cysta på ena äggstocken. Ultraljudet idag visar också mindre vätskeansamlingar i äggledaren och jag ska tillbaka på lördag för att ta fler prover och jämföra dom med dagens prov. Jag är lättad över att ha fått ett svar som inte innebär att jag har hittat på alla smärtor men jag är också ledsen för att inte ens mina äggstockar fungerar som dom ska. Har någon av er opererat bort en cysta förut? Jag hittar bara skräckhistorier om kvinnor som behövt operera bort sina äggstockar och sedan blivit ofrivilligt barnlösa på grund av detta. Jag har gråtit enda sedan jag kom hem och jag har inget vin kvar så jag kan inte ens dricka mej redlöst full för att kunna hantera hela den här dagen. Som tur är så är jag ledig i morgon också, jag hade nog inte klarat att hantera det här överhuvudtaget annars. Jag har ett pass inbokat på lördag kväll som jag måste ta för OB:ns skull, men sedan så är jag ledig söndag igen. Och sedan är det måndag och jag får det slutgiltliga svaret på cystans farlighet. Jag önskar att jag inte behövde gå igenom det här alldeles ensam men det känns som att det inte finns någon jag kan prata med i nuläget, jag vill inte vara såhär needy och jobbig. 

15 Comments

 • Reply Matilda 06/09/2017 at 20:23

  Har tyvärr inga bra historier åt dig. Men vill säga att du inte är ensam i den bemärkelse att jag gärna stöttar och lyssnar ifall du behöver prata. Du är sån fin person vad jag vet från sociala medier och kan inte tänka att du är annat än bäst IRL heller. Stora kramar till dig ♡♡

 • Reply Ronette 06/09/2017 at 22:33

  Fy vad tråkigt att höra! Jag har bekanta som tagit bort cystor och det är klart det är sjukt påfrestande psykiskt. Säkert en klen tröst, men en får nog försöka att inte tänka det värsta i onödan. Kram!

 • Reply joré 07/09/2017 at 13:45

  men usch!!! hoppas allt löser sig på bästa möjliga sätt. finns och lyssnar om du vill prata!! <3 kram

  • Reply Daniella Chanelle 07/09/2017 at 13:47

   <3<3<3<3 Har postat ett brev till dej men det kommer nog när du redan är i Usa, men det gör inget om du läser det när du åker hem till din familj nästa gång haha! Har du någon adress jag kan nå dej på där, om du vill fortsätta skriva vill säga? X

   • Reply joré 07/09/2017 at 13:49

    UK hoppas jag du menar haha men ajdå!! Jag ska återkomma med adress så fort jag fått reda på den, har ingen aning själv än!! <3

    • Reply Daniella Chanelle 07/09/2017 at 15:55

     Åhhh jag hade fått för mej att du flyttar till USA? Men egentligen spelar det ingen roll, du kom in på ditt freaking uni! <3<3 Hoppas du kommer att blogga under din tid där, är så avis på att du flyttar utomlands haha. Saknar Skottland och England so much, måste åka tillbaka snart.

 • Reply Abra 08/09/2017 at 11:10

  Det är faktiskt väldigt vanligt och det går lätt att ta bort dem. Du behöver inte vara orolig och viktigaste: sök inte på sådant! Man ska aldrig googla saker, slutar alltid med att man är döende haha. Det kommer gå bra!

  • Reply Daniella Chanelle 18/09/2017 at 01:09

   Google och speciellt familjeliv är döden. Dock så är jag beredd på att göra vad som behövs, jag vill ju må bra sedan liksom. <3

 • Reply Sandra Bergström 09/09/2017 at 13:30

  Hej! Jag gjorde ett kejsarsnitt 2015 och då såg läkaren en cysta på en av äggstockarna som hon “passade på” att ta bort och sen skicka på analys. Den visade sig vara helt ofarlig och idag är jag gravid igen. På första försöket dessutom, precis som med mitt första barn. Så visst kan det gå bra! Håller tummarna för dig!

  • Reply Daniella Chanelle 18/09/2017 at 01:06

   Åh vad glad jag blev av att läsa den här kommentaren. <3 jag har mitt sista möte med sjukhuset i morgon om det behöver opereras eller inte, men med dagens teknik kan man ju göra sådant genom titthålsoperationer. Jag är nog mest rädd för narkos och att behöva vara sjukskriven efteråt, men det blir nog bra hur som. Tack för att du delade med dej av din positiva erfarenhet!

 • Reply Felicia 09/09/2017 at 22:29

  Nej vad tråkigt att höra :/ <3. Jag har bara en bekant som haft, hon mådde dåligt psykiskt då men det resulterade inte i någon skräckhistoria och hon mår bra nu.

 • Reply Sky 10/09/2017 at 22:25

  ❤️Skulle vilja träffa dig nån dag, du verkar vara så himla snäll och fin ❤️❤️❤️ Kram

  • Reply Daniella Chanelle 10/09/2017 at 23:18

   Säger detsamma! Har du vägarna förbi Gbg, hojta så bjuder jag på fika. 🙂

 • Reply Sofie 12/09/2017 at 06:00

  Älskade du, håller tummarna för dig och skickar massa styrkekramar. Jag vet att jag är väldens sämsta på att höra av mig men jag finns alltid här om du vill prata om saker som är helt oviktiga eller livsviktiga ❤️

  • Reply Daniella Chanelle 18/09/2017 at 01:04

   Tack hjärtat <3

  Leave a Reply