You can have Manhattan, because I can’t have you

16/10/2017

Jag har kommit hem från Sundsvall nu och en liten getaway var precis vad jag behövde, vara omgiven av positiva energier och umgås med människor jag inte har träffat på över ett år. Jag kom hem vid ett i natt och jag gick upp nu vid 4.30 för att förbereda mej för jobb, just nu sitter jag på bussen in till stan för att jobba 6:30-15. Jag är trött på ett fysiskt sätt och inte trött psykiskt för första gången på veckor och det är en rätt fantastisk känsla. <3

Jag vägde in mej på 112.0 kilo i morse och jag väljer att lägga noll negativ energi på den siffran, det är bara startvikten för den här hösten. Jag har satt ett realistiskt mål den här vintern, att nå 99.9 kilo till min födelsedag i februari och min PT Aimee har gett mej ett nytt träningsschema och Jenn är på att peppas till en hälsosam reasonable viktnedgång. Det är skönt att ha både professionell stöttning och också en vän som bara är ett sms bort om saker håller på att gå åt skogen. Jag skrev ett långt offentligt inlägg på min Facebook i går kväll om min ätstörning och om min viktresa, mest för att jag vet hur triggande kommentarer kan vara även om de är sagda i all välmening och när jag har nått min slutmålvikt så har jag gått ner 70ish kilo (138 till 65) och jag har släktingar som inte har träffat mej sedan innan England och en sådan viktnedgång går liksom inte obemärkt förbi. Så nu kan jag förhoppningsvis helt fokusera på mitt välmående och min hälsa utan att oroa mej för vad andra kan komma att tycka och tänka, för den här inre resan kommer liksom att ta all min energi och nästan all tid ändå, utan att behöva argumentera för förändringar jag gör i min kost och vardag. Nu tror jag i och för sej inte att någon kommer ha hemskt högljudda invändningar eftersom viktnedgång alltid ses som något strongt och positivt i dagens samhälle men nu är jag iallafall på den säkra sidan.

Jag har funderat på hur jag kan skriva om den här resan trots ovanstående nämnda och jag tror att om jag bara skriver om vikt, mat och träning på ett sakligt sätt så lägger jag heller inte in varken positiv eller negativ energi i det och då finns det heller inget att kommentera på. Men vi får se, idag är bara dag ett och jag räknar inte med att nå min målvikt förrän sommaren 2019 och dit är det ett himla långt tag.

3 Comments

 • Reply Aura 16/10/2017 at 14:38

  Starkt att inte lägga någon energi på vikten! Önskar jag kunde göra detsamma, bara se vikten och känna ingenting negativt om den.

  • Reply Daniella Chanelle 16/10/2017 at 15:48

   Jag känner att ingenting blir bättre av att jag hatar mej själv för någonting jag inte kan förändra nu på en gång, bättre att jobba på självkänslan istället <3

 • Reply ljuva julia 16/10/2017 at 18:46

  Alltså åh, jag läste det med jobbet – GRATTIS! Och kär, wow, så himla härligt och STORT att få höra det från dig <3

  Det är jättebra av dig att vara öppen med dem omkring dig. Gör man det på "rätt sätt" så borde ju ingen vare sig oroa sig eller lägga sig i tycker man ju <3

 • Leave a Reply