Veckohandling, marbled lipsticks och småprat.

02/12/2017

Jag har tänkt att jag ska försöka att skriva någonting varje dag i december, även om det bara är en tråkig genomgång om hur jag har spelat sims och tittat på film hela dagen. Just nu är jag sjukskriven i två veckor, min hälseneinflammation vägrar gå över så det är stillasittande och antibiotika i två veckor som gäller. Helst ska jag inte träna alls men jag tänker att jag måste ju ändå röra på mej om dagarna, jag behöver inte gå milslånga promenader men det finns saker man kan göra som inte behöver belasta högra foten sådär värst mycket tänker jag. Som om inte allting kunde bli värre så har jag fått reda på att jag har hypotyreos, men det tänkte jag att vi kunde ta och prata om i ett annat inlägg så att jag har någonting att prata om i morgon också. Det går att fixa om man äter medicin så jag är inte dödligt sjuk iallafall men det kan förklara en stor del av min övervikt. Där har vi ett samtalsämne för ett tredje inlägg.

Jag har fått en julkalender! Fast med smink och skönhetsprodukter i, istället för choklad. Hur bra som helst tycker jag. Första luckan innehöll ett läppstift från Illamasqua, är full size och kostar £20 enligt hemsidan. Bra första lucka. Jag tycker att det är spännande att den har marbled effect eftersom det tydligen ska göra att nyansen blir olika ju längre man använder läppstiftet och varje applikation får en lite annorlunda nyans. Om jag är modig så kanske jag vågar visa det på här i bloggen senare i form av en selfie. Jag tycker om smink men jag tycker att jag alltid blir så jäkla ful på bild. Dålig kombo.

Jag är peppad på julen och har lite planer på gång, så jag tog faktiskt tag i det och gjorde en egen kategori för juligheter på bloggen. Årets julklappar är redan inhandlade medans jag fortfarande bodde i England, och julkorten har jag planerat i lite över en månad nu. Julafton är nog årets bästa högtid, eller iallafall näst efter min födelsedag och alla hjärtans dag. Jag har aldrig firat alla hjärtans dag med någon men hela högtiden ger mej en så mysig känsla genom hela februari, även om jag inte har någon som tycker om mej på det där sättet.

Lucka två innehöll en eyeliner från Ciaté. När det kommer till eyeliners så känner jag nog ingen skillnad mellan alla jag äger. Visst, vissa kanske är lite svartare än andra och vissa andra kanske håller lite bättre i tiden den sitter på ögat, men i slutändan så är det bara en liten eyeliner som är till för att rama in ögonfransarna. Om eyelinern kostar 200 kr eller 50 kr på h&m spelar ingen roll. Fast denna är faktiskt en av dom bättre, iallafall när det kommer till lösögonfransar och lim.

För inte så jättehemskt länge sedan så postade jag inlägg om vad jag åt/handlade hem, jag vet inte om det är ett ästört beteende hos mej men jag älskar till exempel Sandra Beijers alla pastainlägg, Lovisas veckomatsedlar och så avgudar jag hela Annie Månssons blogg och jag skulle vilja ha ett liknande element här på bloggen, för trots allt så tycker jag att det är roligt med mat och sedan så har det så stor betydelse för hälsa och välmående också. Jag tänkte att det kör jag igång med på det nya året, köra en storhandling och planera mat och matlådor för januari och se hur mycket veganskt jag kan få in i vardagen utan att göra någon större förändring.

Nu i november/december blev det ganska kasst om pengar i och med att jag var halvtidssjukskriven i två veckor och bytte jobb mitt i månaden, men lagom till jul kan jag fylla kylen och laga matlådor i mängder att fylla frysen med till dagar jag inte orkar laga någonting. Den här veckan var jag rätt lat och körde på fiskpinnar, mycket tonfisk och ”burk-mat”, rotfrukter och ett mörkt bröd som faktiskt var gott!

I det nya året så hade jag velat gå över till att laga all mat från grunden och dra ner på så mycket onödiga tillsatser som möjligt. 2018 ska bli mitt år på alla plan.

 • Reply
  jore
  02/12/2017 at 12:31

  tycker alltid du ser jättefab ut på bild? hoppas du mår bättre snart! <3

  • Reply
   Daniella Chanelle
   04/12/2017 at 16:42

   Tack vännen. <3 Man är väl alltid rätt så självkritisk antar jag.

Leave a Reply