Nyårslöften

02/01/2018

Nyårslöften kan vara både bu och bä, men jag tror att jag har satt ihop en bunt realistiska löften som högst troligt går att hålla. 

I år ska jag:

✖️ Vara snällare mot mej själv. Går jag in i väggen och tar på mej alldeles för mycket jobb så måste jag tänka på att pengar inte är allt. Hälsa och välmående går före.

✖️ Försöka bli fastanställd. Ibland krävs det att man läser vissa kurser osv för att kunna bli fast, tex med timvikariatet inom äldrevården så behöver jag vara undersköterska för att bli anställd.

✖️ Börja plugga. Jag har hört att man kan plugga till undersköterska samtidigt som man pluggar upp gymnasiet. Jag hade tänkt börja med det svåraste först på halvfart (naturkunskap, matte) och sedan om det går bra köra resten av kurserna på helfart efter sommaren och bli klar med skiten.

✖️ Träna bättre. Visst så är all träning bra men jag måste vara effektivare och gå till gymmet oftare haha… inte bara köra styrka utan satsa på kondition med oavsett hur mycket jag hatar det nu. Kan verkligen inte springa.

✖️ Ta hand om mina relationer. Det är svårt att hålla sådant levande när man bor på avstånd (Cloud på Island, Patricia i USA och Shaelyn i Australien tex) men jag mår så mycket bättre av att inte ha dåligt samvete jämt, även om det bara är att ringas eller skypea nån gång i månaden. Skriva brev är en klassiker för då får man med allt viktigt haha.

✖️ Spara pengar. Jag har svårt att lägga undan pengar redan som det är med min lön men även om jag bara sparar några hundralappar i månaden så är det bättre än inget. Låter jag bli att köpa massa skit och laga matlådor så går det nog.

✖️ Äta mer vegetariskt & laga nästan all mat hemma. Byta ut rött kött mot fisk eller kyckling och vegetariska alternativ och sedan såsmåningom äta helt vegetariskt. Göra matlådor att ha med på jobbet och ha mer grönsaker på tallriken till middag. Försöka få en dietistkontakt på vårdcentralen och lägga upp någonting bra.

✖️ Klä mej i riktiga kläder och göra någonting varje dag. Även om jag blir sjukskriven igen så ska jag inte spendera två veckor i mjukisbyxor och ligga och kolla på film. Det behöver inte vara värsta grejen, räcker att gå ner till biblioteket och låna en ny bok eller gå ner till brevlådan och posta något brev.

 

✨✨✨✨✨

Det kanske är alldeles för mycket att hoppas på egentligen men jag känner att det är the basic needs för att ha ett bra liv, att ha en stabil grund för att utvecklas ytterligare. Och för vissa kanske det är helt självklara grejer och inget man har som nyårslöften, men vi alla är ju annorlunda.

8 Comments

 • Reply Thea 02/01/2018 at 14:25

  Kan relatera till precis varje punkt. Så mycket klokt, men allra mest det där om att vara snäll mot sig själv. Så sorgligt att det liksom inte bara sitter i ryggraden på en? Önskar dig det allra finaste av år, och hoppas att vi båda lyckas hålla punkterna ovan. Om inte, så gör vi i alla fall vårt allra bästa! Gott nytt år<3

 • Reply Johanna 02/01/2018 at 15:49

  Men superbra målsättningar? Tänker att en får vara duktig på att klappa om sig själv när en tar hand om sig själv och inte vara besviken för att en inte gör allt på samma gång. Heja dig!!! Önskar dig ett riktigt gott nytt år <3

 • Reply Sofia 02/01/2018 at 16:01

  Superbra mål ju!

  • Reply Daniella Chanelle 03/01/2018 at 10:08

   Åh tack! ❤️ Kände mej lagom töntig att ha som mål sånt som vanliga friska människor gör varje dag.

 • Reply Ronette 02/01/2018 at 23:34

  Jättebra mål tycker jag! Att vara snäll mot sig själv är det viktigaste alla gånger.

  • Reply Daniella Chanelle 03/01/2018 at 10:09

   Det håller jag verkligen med om, även om det är lätt att glömma bort ❤️

 • Reply Ellen Lindberg 03/01/2018 at 11:27

  fina du! håller tummarna för att 2018 blir prick som du vill <3 på min gymnasieskola vet jag att det var en gäng som pluggade upp gymnasiet och läste till undersköterska samtidigt, så i alla fall hos oss går det! det är ju toppen, att både ta igen gammalt och få en ny utbildning på köpet. heja dig!

 • Reply L 04/01/2018 at 15:09

  Jag behövde inte plugga upp mina betyg från gymnasiet för att läsa till uska då det är en gymnasial utbildning! När jag gick ut gymnasiet så fick jag endast studiebevis, men nu när jag gjorde klart denna utbildningen så fick jag gymnasieexamen. Dock så bor vi i olika kommuner, så det kanske skiljer sig lite, men prata med syv/handledare på den skolan du tänkt söka till, om det är folkhögskola/kompetenscentrum/etc så borde det inte vara något krav att du måste läsa upp de ämnena, men om du känner att du vill läsa upp innan för din egna skull så go for it! (hoppas du förstår hur jag menar, mvh sämst på att formulera :)) )

 • Leave a Reply