Den första onsdagen

03/01/2018

Första onsdagen i Göteborg för 2018. Jag var och gjorde en kurs nere i Kungsbacka (som berör timvikariatet inom äldrevården) och sedan tog jag tåget in till Göteborg för att hämta min nya mobil. Jag tröttnade något djävulskt på hur dåligt batteriet i min iPhone 6S är och hur ofta jag har ”ingen täckning” så fort jag åker någonstans en bit utanför stan. Plus hur jäkla lätt de där skärmarna går sönder och hur mycket det kostar att laga dom… Sedan så var jag och postade några förenade julklappar, tog tåget hem och gjorde lunch. Kycklingvingar och rotfruktspommes i ugn. Blev äckligt mätt och fick smått ångest men la mej ner och kollade på Lucifer på Netflix och mådde lite bättre efter någon timme. Tog mina mediciner och gick till gymmet. Promenerade på bandet i drygt en timme, körde lite ben och mage. Sedan satte jag mej och satte upp min nya telefon och skrev tack-kort för presenter jag fått i julklapp. Jag tycker att det är viktigt att visa uppskattning. ❤️

Och nu så sitter jag här och funderar på hur jag ska spendera resten av dagen. Ett av mina inofficiella nyårsmål är att städa upp mitt liv. Både inombords och runt omkring mej. Hade jag haft råd med en psykolog så hade jag definitivt kontaktat en sådan men till en början så kanske det räcker med att fixa runt omkring mej. Sortera ut mitt rum, mina tillhörigheter och min garderob. Bara spara sådant som gör mej lycklig. Min egen form av minimalism. Den är inte minimal men det är en början. Det gör det lättare att flytta till något eget sen.

Såhär mörkt var det i Göteborg redan vid 16:15… Sommar hade varit så välbehövligt nu. 

Jag fixade mej innan jag åkte iväg i morse, kände mej mycket fräschare än om jag bara gått upp och duschat och sedan åkt iväg. Fake it until you make it antar jag. Använde ett nytt läppstift från Lime Crime och kände mej ändå rätt fin. Fick ha på leggings då alla mina jeans som passar är smutsiga men jag tänker att resten väger upp. Det är ju ändå bara tre dagar in i 2018. Börja smått.

8 Comments

 • Reply paralyserad 05/01/2018 at 10:09

  Kram ❤

  • Reply Daniella Chanelle 07/01/2018 at 17:06

   Kram kram!

 • Reply Johanna 05/01/2018 at 19:52

  Skriva tackkort, så fin grej! Fint inlägg, du skriver så nära <3

  • Reply Daniella Chanelle 07/01/2018 at 17:09

   Haha det är nog en gammaldags grej, att skriva tackkort, men jag älskar att pyssla och sånt så tar varje tillfälle i akt där jag får lov att springa till posten. Och wow, vilken komplimang!! Tack <3

 • Reply Alex 05/01/2018 at 22:28

  Vissa kommuner erbjuder gratis samtalsstöd för människor under 30 år. Du kanske behöver vänta på tid men kolla om det finns där du bor. Terapi is the shit!

  • Reply Daniella Chanelle 07/01/2018 at 17:16

   Åh tack, det ska jag kolla upp! När jag letat lite innan så har jag hittat 600 spänn som billigast per timme och då var det med ungdomsrabatt (under 25) typ. 🙁

 • Reply Sanna 06/01/2018 at 21:04

  Kram till dig!

  Du, du vet att du får gå hos psykolog/kurator på vårdcentralen va? Du kan förmodligen till och med skriva en egenremiss. Ett besök ska kosta lika mkt som ett vanligt läkarbesök där. Härinne i Göteborg kostar det mig 100-200kr per gång. Jag går hos en superbra psykolog på min vårdcentral, och en kan ju faktiskt välja vårdcentral också – så jag valde en som min vän rekommenderade just på grund av att de hade så duktiga psykologer. Att gå hos psykolog är det absolut bästa jag vet – hade nog knappast levt idag om jag inte gjort det, unna dig det!

  • Reply Daniella Chanelle 09/01/2018 at 12:39

   Skulle du vilja dela med dej om vilken vårdcentral du går på? Om det inte är en alldeles för privat fråga. <3 Min nuvarande har väntetid på ungefär åtta veckor för något som inte är akut. Och dom ger en bara antidepp oavsett vad man söker för typ... Hade magproblem en gång och fick atarax utskrivet. Dom tänkte väl atarax = ingen småätning av okänd anledning = magen fixad. Skrattar åt det nu när jag tänker på det. Sparar denna kommentaren, fyfan vad bra och stöttande du är. <3

  Leave a Reply